Η δισκοκήλη στη μέση χειρουργείται «αρθροσκοπικά», «λαπαρασκοπικά», «ρομποτικά», «ενδοσκοπικά»….. Τί ισχύει;

Η δισκοκήλη στη μέση ή οσφυϊκή δισκοκήλη είναι από τα συχνότερα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έρθει ή θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτή τη διάγνωση κάποια στιγμή στη ζωή τους. 


Κατ΄αρχάς, η απεικόνιση μιας δισκοκήλης σε μια μαγνητική τομογραφία δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι πρέπει να χειρουργηθεί. Οι ενδείξεις χειρουργικής επέμβασης στην περίπτωση της δισκοκήλης είναι συγκεκριμένες κι επίσης δεν αποκλείεται μια δισκοκήλη να μπορέσει τελικά να αντιμετωπιστεί και με συντηρητικό τρόπο. Στην περίπτωση του χειρουργείου, έχουμε πλέον στη διάθεση μας ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, είτε με χρήση ενδοσκοπίου (ενδοσκοπική δισκεκτομή) είτε με χρήση μιας ελάχιστα επεμβατικής διαμυϊκής προσπέλασης και χρήση μικροσκοπίου. 


Οι όροι «αρθροσκοπική» και «λαπαρασκοπική» δισκεκτομή είναι λανθασμένοι. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στην χρήση ενδοσκοπίου εντός μια άρθρωσης ενώ ο δεύτερος στη χρήση ενδοσκοπίου εντός της κοιλιάς. Οπότε, εύκολα προκύπτει ότι δεν αφορούν τεχνικές για τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Ρομποτική χειρουργική στη σπονδυλική στήλη εφαρμόζεται στην περίπτωση τοποθέτησης βιδών με τη βοήθεια νευροπλοήγησης, για σπονδυλοδεσία. Οπότε, σε περίπτωση δισκοκήλης δεν τίθεται θέμα χρήσης ρομπότ.


Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε και να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της δισκοκήλης. Το σημαντικότερο είναι να τεθεί σωστά η διάγνωση και η ένδειξη μιας παρέμβασης. Μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας ότι σας απασχολεί σχετικά με αυτό το πρόβλημα.



Εικόνα που περιέχει άτομο, εσωτερικό, νεαρόςΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα


Λάβετε ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης της πάθησής σας.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας.