ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΓΙΑΣ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  MD | PhD | FEBNS

01

εκπαιδευση
Ο Ευάγγελος Κόγιας, MD, PhD, FEBNS είναι νευροχειρουργός με πολυετή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στις πλέον προηγμενες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση παθήσεων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Albert-Ludwig's University of Freiburg της Γερμανίας στο αντικείμενο της πειραματικής Νευρο-Ογκολογίας.
Έχει εργαστεί για 14 χρόνια σε Νευροχειρουργικά Κέντρα της Γερμανίας (University Medical Center Freiburg) και της Ελβετίας (St. Gallen, Academic Teaching Hospital of the University of Zurich) και ειδικεύτηκε στις πλέον σύγχρονες νευροχειρουργικές μεθόδους.

02

εξειδικευση
​Εξειδικεύεται στην χειρουργική αφαίρεση όγκων εγκεφάλου, στην ενδοσκοπική αφαίρεση όγκων υπόφυσης καθώς και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης.
Ειδικότερα εξειδικεύεται στην τεχνική αφαίρεσης όγκων εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση (awake craniotomy) και κατέχει πιστοποίηση για την χρήση του φαρμάκου 5-ALA (Gliolan) στη χειρουργική αφαίρεση γλοιωμάτων.

03

μετεκπαιδευση
Ο Δρ. Κόγιας έχει μετεκπαιδευτεί, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, στην τεχνική της αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου με τον ασθενή ξύπνιο. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχημένων επεμβάσεων σε ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο.

Παρακολουθεί μετεκπαιδευτικά μαθήματα Νευρο-Ογκολογίας στο Λονδίνο. Έχει λάβει πιστοποίηση, κατόπιν πανευρωπαϊκών εξετάσεων από την Ευρωπαϊκή Νευροχειρουργική Εταιρεία και κατέχει τον τίτλο Fellow of the European Board of Neurological Surgery (FEBNS).
Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής (EANS), της Γερμανικής (DGNC) και της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρίας (ENXE) και της Γερμανικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (DWG).

04

ακαδημαικο εργο

Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο έχει σημαντική απήχηση (Google Scholar), με εργασίες τόσο σε επιστημονικά περιοδικά, όσο και σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής (reviewer) για διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Προσφέρει διδακτικό έργο σε φοιτητές στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Freiburg ως επισκέπτης.

Συνεχίζει να συμμετέχει και να δημοσιεύει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στη Νευροχειρουργική, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των Όγκων Εγκεφάλου.

Ακαδημαϊκό Έργο.
Όραμα.

προγραμματιστε το ραντεβου σασ

14

χρονια σε
κεντρα του
εξωτερικο

60+

Δημοσιευσεισ
εργασιων

540+

αναφορεσ
εργασιων
Όραμα μας είναι η συνεχής ενημέρωση και εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων, που αποδεδειγμένα προσφέρουν πλεονεκτήματα για τον ασθενή, για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των νευροχειρουργικών παθήσεων με βάση τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Λάβετε ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης της πάθησής σας.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας.