​Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Κόγιας, MD, PhD, FEBNS είναι νευροχειρουργός με πολυετή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στις πλέον προηγμενες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση παθήσεων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. 

 

Έχει εργαστεί για 14 χρόνια σε Νευροχειρουργικά Κέντρα της Γερμανίας (University Medical Center Freiburg, Germany), της Γαλλίας (CHU de Montpellier, France) και της Ελβετίας (Department of Neurosurgery, St. Gallen Clinic, Academic Teaching Hospital of the University of Zurich, Switzerland) και ειδικεύτηκε στις πλέον σύγχρονες νευροχειρουργικές μεθόδους.

Εξειδικεύεται στην χειρουργική αφαίρεση όγκων εγκεφάλου, ενδοσκοπική αφαίρεση όγκων υπόφυσης καθώς και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Ειδικότερα εξειδικεύεται στην τεχνική αφαίρεσης όγκων εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση (awake craniotomy) και κατέχει πιστοποίηση για την χρήση του φαρμάκου 5-ALA (Gliolan) στην χειρουργική αφαίρεση γλοιωμάτων. Έχει κάνει μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Νευροογκολογία στο Λονδίνο.

​Έχει λάβει πιστοποίηση κατόπιν πανευρωπαϊκών εξετάσεων απο την ΕυρωπαΙκή Νευροχειρουργική Εταιρία (EANS), και κατέχει τον τίτλο του Fellow of the European Board of Neurological Surgery (FEBNS).

 

Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής (EANS), της Γερμανικής (DGNC) και της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρίας (ENXE) και της Γερμανικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (DWG).

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ του Albert-Ludwig's University of Freiburg της Γερμανίας στο αντικείμενο της πειραματικής νευρο-ογκολογίας.

 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Οι εργασίες αυτές έχουν λάβει περισσότερες από 500 αναφορές (Google Scholar). Είναι κριτής (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Προσφέρει διδακτικό έργο σε φοιτητές στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Freiburg ως επισκέπτης.

Μέλος επιστημονικών εταιριών

  • ​Γερμανική Νευροχειρουργική Εταιρεία (DGNC)

  • Γερμανική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης

  • Ευρωπαϊκή Νευροχειρουργική Εταιρεία (EANS)

  • Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία (ΕΝΧΕ)

30595043_1752477358155156_19343898420413
csm_dwg-logo_5ad4a9bc08.png
EANS_624x416_edited.jpg
enxe-ajax2.jpg

Κριτής σε επιστημονικά περιοδικά​

  • Scientific Reports - Nature Publ. Group

  • Journal of Neurological Surgery, Central European Neurosurgery

  • Epilepsy and Behaviour

  • Epilepsia

  • Neurosurgical Reviews